Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

The Hive wins Landscape Institute Award

The Hive at Kew Gardens has won the award for best design for a temporary landscape at the Landscape Institute Awards.

The Hive, which was the centrepiece of the multi-award winning UK Pavilion at the Milan Expo relocated to the Royal Botanic Gardens at Kew in June where it will remain for a period of two years.

Our landscape team worked closely with Wolfgang Buttress, the artist responsible for The Hive, to create a sympathetic landscape setting for the installation that would take visitors on an immersive journey through a colourful and vibrant wildflower meadow and into the world of the honeybee.

As the meadow develops and various plant species come into flower the sounds and sights of the bees within The Hive are accompanied by real bees within the meadow, creating a multi-layered, multi-sensory experience.

Our team consisted of architects, structural and civil engineers, environmental engineers and lighting designers. Artist Wolfgang Buttress and structural engineer Tristan Simmonds were sub-consultants to BDP, with Stage One appointed separately by Kew Gardens as main contractor. We also acted as principal designer.

Hivequote.jpg

Related links