Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

Aintree Racecourse

Facts

Location Client Cost Completion Awards
Liverpool, UK Aintree Racecourse Ltd £34m 2007 3

Project details

Putting the Grand National venue furlongs ahead.

We re-configured the entire racecourse around key user needs.

The project included placing the stables, new pre-parade ring and main parade ring in a logical, safer sequence.

We also re-located the media suite to the centre of the action and used a tensile-fabric roof to create more space for viewing and greeting in the winners’ enclosure.

Our two new theatre stands provide hospitality and seated viewing across the racecourse — with bird’s eye views along the start and finish strait — while our landscapers have made good use of native woodland species.

Brief

  • re-develop facilities to enhance the visitor experience
  • meet competing needs of horses, spectators and services

Results

  • heightened sense of theatre and improved spectator experience
  • upgraded hospitality and service facilities
  • improved safety standards for horses and jockeys
    awards: Roses Design Award (Silver Award – Commercial Category) 2007, Insider Property Award (People’s Property Award) 2007, Civic Trust commendation 2008

Integrated services

architecture, environmental engineering, structural engineering,landscape architecture, interior design