Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

All England Lawn Tennis Club

Facts

Location Client Completion Awards
Wimbledon, London, UK All England Lawn Tennis Club 1997 8

Project details

Ace makeover for tennis championship venue.

This project was underpinned by our masterplan, which reorganised the entire championship site to improve facilities while retaining the spirit of ‘tennis in an English garden’.

We treated the site as a country estate, with Wimbledon's Centre Court as the manor house and surrounding courts as formal gardens.

Our new facilities include a new 11,000-seat No 1 Court, a broadcast centre and two-lane road tunnel.

Brief

  • expand to keep ahead of Grand Slam venues
  • meet more stringent safety standards
  • accommodate bigger media and player entourages
  • utlise a small, congested site

Results

  • improved spectator experience: better sight lines, more space for seating and circulation and a steel grid roof over half of the seats at the new No 1 Court
  • dramatic views and underground production facilities at the new media studio
  • reduced traffic congestion
  • we went on to design the Millennium Building in 2000 and a new Court 2 in 2003

Integrated services

architecture, masterplanning, environmental engineering, structural engineering, landscape architecture,acoustics, lighting,interior and graphic design