Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

BBC Mailbox

Facts

Location Client Cost Completion Awards
Birmingham, UK BBC confidential 2004 3

Project details

State-of-the-art broadcasting house proves it's worth the licence fee.

Our design featured a dramatic four-storey entrance space — linking the lower-level retail entrance with upper-level workspace — enabling visitors to see into the TV, radio and drama studios and editing suites.

We organised office accommodation into two open-plan wings, defined by lightweight suspended mezzanine floors or ‘gondolas’.

The offices face south, overlooking a canal side promenade.

A fantastic working environment on a demanding value-for-money budget. Ten out of ten for design and service

BBC Property

Brief

  • design a modern interactive office environment
  • ‘open up’ the space to the licence payer

Results

  • a transparent showcase for BBC creativity
  • efficient servicing: the gondolas form flexible service spines delivering fresh air, power and data cabling
  • improved productivity: offices are bathed in natural light
  • award: British Council for Offices Award (Regional, National and Best of the Best) 2005

Integrated services

architecture, environmental engineering, structural engineering,interior design, acoustics, lighting