Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

Francis Holland School

Facts

Location Client Cost Completion
London Francis Holland School £4.5m 2018

Project details

The redeveloped Francis Holland School provides additional fit-for-purpose academic space within the constrained Sloane Square site and includes a new Centre for Creative Learning.

The design unlocks a dark corner of the school’s unique conservation area setting by eking out a partly subterranean space to house a pavilion and rooftop garden, carefully designed to nestle sensitively within its domestic scale setting.

Our vision combines attractive garden spaces at first floor level with informal learning in the space below, which offers opportunities for independent study and group work and provides a distinctive and comfortable area for pupils to sit and read.

The project also includes a three storey extension to the existing school comprising a performing arts space, ICT lab and refurbishment of the current library to create a flexible, social and collaborative space. The scheme demonstrates how intelligent design can be used to maximise efficient and effective space.

Integrated services

architecture, building services engineering, civil and structural engineering, acoustics