Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

Gloucester Bus Station

Facts

Location Client Cost
Gloucester, UK Gloucester City Council £6.4m

Project details

This new bus station forms part of the initial phase of Stanhope’s Kings Quarter retail led regeneration scheme. The design includes bus stands for 12 vehicles arranged in chevron format to allow a drive in, reverse out method of operation. A public concourse separated by a full height glazed facade with automatically controlled doors allows access to waiting buses.

The highly transparent building provides maximum visual contact with its surroundings and a calm, airy environment. A wide public concourse allows sufficient circulation space as well as waiting and seating areas for individual stands.

Passenger information systems, timetable displays and interactive information points also form part of the facilities.

Brief

  • to deliver a functional and yet architecturally stunning bus station within budget constraints
  • integration into the Stanhope’s Kings Quarter retail scheme with improved pedestrian links to the railway station and city centre

 

Results

  • a dramatic and attractive bus station that is environmentally sustainable

Integrated services

architecture