Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

The Hive, Royal Botanic Gardens at Kew

Facts

Location Client Completion
Royal Botanic Gardens, Kew Royal Botanic Gardens, Kew 2016

Project details

The Hive, originally the centrepiece of the multi-award winning UK Pavilion at the Milan Expo, now has a new home at the Royal Botanic Gardens at Kew.

Our landscape team worked closely with Wolfgang Buttress, the artist responsible for the Hive, to create a sympathetic landscape setting for the installation that would take visitors on an immersive journey through a colourful and vibrant wildflower meadow and into the world of the honeybee.

As the meadow develops and various plant species come into flower the sounds and sights of the bees within The Hive are accompanied by real bees within the meadow, creating a multi-layered, multi-sensory experience.

/globalassets/projects/the-hive-royal-botanic-gardens/hivepeople.jpg

The submission uses the temporary opportunity of the installation to engage thoughtfully with the purpose and short and long terms needs of the site.

The Judges

Brief

  • create a sympathetic landscape setting for The Hive installation
  • cultivate a safe place for bees

Results

  • an immersive experience from start to finish
  • Landscape Institute Award: design for temporary landscape
  • 40% increase in number of visitors to Kew

Integrated services

landscape architecture