Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

Paddington Lawn

Facts

Location Client Cost Completion
London Network Rail £13m 2017

Project details

Paddington Lawn is the first commission under the Network Rail retail architects framework.

Our vision creates a retail and catering destination that fully integrates with the magnificent volume of Brunel's famous station structure. The customer experience is improved to provide an elegant piece of placemaking with a tenant mix that caters for the 'grab and go' right through to quality dining and liquid refreshment in a unique and memorable setting.

Lighting Information

The lighting design de-clutters the ceiling by removing the existing large pendants and replacing them with discreet downlights, also minimising the contrast between the daytime and night time experience. All the significant vertical surfaces have been washed with light to increase the overall sense of spatial brightness during the day and to enhance warm intimacy during the night. The timber feature wall has been highlighted with a warm radiance, increasing its visibility from the station concourse. The listed vierendeel structure has been given more prominence, along with the glass bridges, which once again glow with crisp white light.

Brief

  • enable Paddington Lawn to become a showcase for station retailing and dining
  • integrate the modern design with the original period station architecture

Results

  • a retail and catering offer among the best provided in a station environment
  • bringing clarity to the space by removing visual clutter
  • improving sightlines to retail units to increase footfall while respecting listed elements of the original building

Integrated services

architecture, lighting