Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

University of Essex Business School

Facts

Location Client Cost Size Completion
Colchester, UK University of Essex £14m 5,500m2 2015

Project details

The centre has an emphasis on postgraduate learning and research, with flexible group learning and media facilities to promote extended community and international links. It provides students, staff and business partners with innovative spaces and a collaborative environment, centred around a winter garden.

The site is located in parkland on a hillside overlooking an estuary, and forms an important link between the existing 1960s campus and the new knowledge gateway research park.

Brief

  • provide a stimulating learning environment, innovative social spaces and dedicated office space for student entrepreneurs

Results

  • a landmark new building reflecting the university’s vision for growth, excellence and sustainability
  • the first zero-carbon business school in the UK

Integrated services

architecture, civil & structural engineering, environmental engineering, landscape architecture, interior design, acoustics, lighting, sustainability